• Історик, краєзнавець, патріот…

    Історик, краєзнавець, патріот… Історик, краєзнавець, патріот… Історик, краєзнавець, патріот… Історик, краєзнавець, патріот… Історик, краєзнавець, патріот…

    «Доля кидає нам виклик – ми маємо відповісти. Коли говорять про українців, – пам’ятаймо – вони є шлях, що не має початку й, віримо, не матиме кінця», – саме з цих слів кандидата історичних наук, завідувача відділу інформаційно-краєзнавчої роботи Білоцерківської ЦБС ім. П.Красножона Євгена Чернецького розпочалася зустріч-автограф «Історичний акцент Євгена Чернецького». Захід відбувся в бібліотеці-філії №10. На зустріч з краєзнавцем, який днями відсвяткував свій 50-річний ювілей, зібрались читачі бібліотеки, учні БЗШ №5, члени клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів.

    Тепла, невимушена, задушевна розмова… Про дату заснування і дослідження «Олександрії», яка «для нас – загадка, кросворд», і зокрема про «погляд Меркурія», який має символічне значення для парку і нас, білоцерківців; про спільну роботу з Олександром Івановим над проєктом «Невідома «Олександрія», про «Історичну мапу 1858 року», яка виявляє символізм «Олександрії», що відтворює світ «Божественної комедії» Данте хотілося слухати і слухати….

    Мама Олександра Іванова Людмила Василівна зі сльозами говорила про те, що навіть не чекала (а можливо і не зовсім вірила), такого результату спільної праці залюблених у рідне місто хлопців. Грандіозна «Невідома «Олександрія». Палацовий комплекс. Четвертий павільйон»… В захопленні були всі – і дорослі, і юні читачі.

    Ювілей. Зі словами вітання до Євгена Анатолійовича звернулась директор бібліотечної системи Раїса Григоренко. Привітали шанованого гостя і читачі бібліотеки, і академісти. Скільки добрих, вдячних слів почув пан Євген!

    Попереду дуже багато планів та роботи. «Я прислухаюся до життя, вдивляюся в стежини, що губляться за обрієм, і йду туди, звідки чую, що мене кличуть» (Євген Чернецький). Тож нехай Ваша життєва дорога, дорогий ювіляре, буде довгою, світлою, захоплюючою.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше