• Старовинні часи на Пороссі

    Старовинні часи на Пороссі

     Євген Чернецький – завідувач відділом інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС, краєзнавець, геральдист, кандидат історичних наук, член Національної спілки краєзнавців України, автор низки книг, численних наукових та науково-популярних публікацій, багатьох збірників. Його ім’я відоме не лише в Україні, а й у Росії та Польщі.

    Багато місця у своїх дослідженнях Євген Чернецький присвятив історії рідного міста. На зустріч з краєзнавцем під назвою«Старовинні часи на Пороссі» до філіалу №4 завітали члени клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів. Присутні почули багато невідомого і цікавого про історію рідного краю; про саме Заріччя, розташоване вздовж правого берега річки Рось; про утворення Маріє-Магдалинської парафії, про соціальний склад передмістя кінця 18 ст., який становили нащадки міщан і козаків, що згодом стали кріпаками графів Браницьких. Наприкінці заходу пан Чернецький відповідав на запитання читачів. Учасники зустрічі цікавилися поділом Заріччя на дільниці, храмами та каплицями Зарічанської парафії, історією магнатського роду Браницьких герба Корчак.

    Цікава і незабутня зустріч продовжувалася більше двох годин. Члени клубу «Зарічани» залишились надзвичайно задоволені спілкуванням з відомим істориком і висловили побажання зустрітися знову та побажали йому щастя й міцного здоров’я, радісних подій і звершень, плідної праці та подальших успіхів у всіх починаннях.

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше