• Круглий стіл з кандидатом історичних наук Чернецьким Є.А. "Місця пам’яті Української революції 1917-1921 років у Білій Церкві"

    Круглий стіл з кандидатом історичних наук Чернецьким Є.А.

    Ювілейне святкування дня міста в бібліотеці №1 для дітей було насичене цікавимизаходами для різних вікових груп відвідувачів. Це і краєзнавча вікторина «Чи знаєш ти свій рідний край?», і арт-знайомство «Знайомтесь: митці нашого краю», і віртуально-краєзнавчий променад «Біла Церква – одне із 7 чудес України».

    Але особливу увагу хотілося б привернути до зустрічі із завідувачем відділом інформаційно-краєзнавчої роботи, видатним краєзнавцем,геральдистом, кандидатом історичних наук, членом Національної спілки краєзнавців України – Євгеном Чернецьким.

    Під час діалогу дев’ятикласники БСШ №1(класовод Оксана Пирхайло) дізналися про те, як ведеться пошукова робота, про невідомі до цього часу факти з історії нашого міста, відкриття і втрати, які траплялися під час цих пошуків.

    Пан Євген щедро ділився своїми знаннями та краєзнавчо-геральдичним доробком. Адже не так багато містян знають, коли і ким писана історія герба та прапораБілої Церкви. Як пов’язані з Білою Церквою імена полковника Армії УНР Є. Коновальця і гетьмана П.Скоропадського і чому в Білій Церквіє вулиця Січових стрільців.

    Авторськаювілейна книжкова виставка Євгена Чернецького сталаокремою площиною в розмові з юними свідомими громадянами Білої Церкви і нагодою задуматись про те, який слід залишає кожна людина на рідній землі.

    Зустріч мала великий пізнавальний характер, всі зрозуміли, як мало ми ще знаємо про Білу Церкву і як добре, що маємо такого талановитого сучасного дослідника-краєзнавця.

     

    Валентина Шлапацька.

     



     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше