• Наша слава – наша гордість Наша слава – наша гордість Наша слава – наша гордість Наша слава – наша гордість Наша слава – наша гордість

    14 жовтня українці святкують День Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва і вшановують захисників і захисниць України.

     
    З нагоди свята працівники центральної бібліотеки для дорослих провели для членів клубу «Водограй» та відвідувачівкнигозбірні патріотичну годину «Відважні нащадки запорожців».
     
    Леся Шимоня розповіла присутнім про історію виникнення та становлення Запорізької Січі. Учасники заходу прослухали «Козачий марш»  та переглянули відео «Легендарна Запорізька Січ».
     
    Тетяна Кириленко наголосила, що ось уже восьмий рік триває російсько-українська війна. У 2014 році знову прийшов час вибору між свободою та рабством, справедливістю та тиранією. Ніхто не міг подумати, що на рідній українській землі у ХХІ сторіччі лунатимуть постріли, убиватимуть людей. Але наша армія стала могутнім щитом і мечем держави.
     
    На патріотичну годину був запрошений учасник бойових дій в АТО і ООС, захисник та справжній козак  Микола Шимоня, який  розповів присутнім про свій бойовий шлях від Донецького аеропорту до Світлодарської дуги, про мужність побратимів, стійкість та незламність духу. Відповів на численні запитання гостей заходу.
     
    Вдячні «водограївці» подарували  відважному воїну та всім    захисникам України віночок українських патріотичних пісень. А Ганна Добровольська, одна з членкинь клубу, присвятила їм власні вірші.
     
    Учасники заходу мали змогу ознайомитися з книгами та періодичними виданнями, представленими на книжково-ілюстративній виставці «Хоробрі серця».
     
    Леся Шимоня.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше