• Свято, зіткане з добра і любові

    Свято, зіткане з добра і любові Свято, зіткане з добра і любові Свято, зіткане з добра і любові

    30 років тому з великою надією і вірою українці прийняли виклик долі – стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. З нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України бібліотекарі філії №10 проводять заходи, присвячені величному святу.

    «Україна – свята і єдина» – тема святковоїлітературно-музичної зустрічі членів клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів та жителів мікрорайону №1.Завідуюча книгозбірнею Ганна Нагорна та члени вокального ансамблю «Спадщина» (керівник Ніна Левченко) піснями, віршами, легендами намагались донести до присутніх любов до неньки України.

    Під час зустрічі була презентована книжкова виставка «Україна – це доля!», за основу якої взяті твори письменника-краянина Андрія Гудими, що увійшли до однойменної збірки про історію та сьогодення України, історичні постаті, які відіграли значну роль в становленні держави. Також на виставці розміщені книги українських письменників, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, розкриваючи кращі риси української душі.

    У читальній залі звучали українські пісні: «Небо України», «Дума про землю», «Зеленеє жито, зелене», «Пісня про Дніпро», «Стоїть козак на чорній кручі»… В кожній виконаній пісні відчувалася українська душа, вдача, віра, надія і любов. Особливо щемним було виконання Тетяною Перехрестенко пісні «Іловайський котел». Пам’ять героїв, які віддали свої життя за цілісність України, за мир і спокій присутні вшанували хвилиною мовчання.

    Не оминули учасники заходу й питання мови, адже довгий час «перевертні кривдили зраджену мову», а вона ж барвиста, гостра, дотепна. Глядачам припали до душі вірші Ліни Костенко у виконанні Ніни Карнаухової, гумор від Ніни Янової.

    Святкування дійсно стало по-родинному теплим. Такі свята об’єднують людей, тому що єдність – велика сила народу.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше