• Видатні українки

    Видатні українки

    Жінки відіграли велику роль в житті та становленні нашої держави. Але багато з них були, в силу різних обставин, незаслужено забуті, або їхня слава та заслуги приписувались представницям інших націй. А вони були українками ! І ніколи не забували своїх предків.

    Княгиня Ольга та Анна Ярославна, дочка Ярослава Мудрого, королева Франції – сильні і мудрі правительки, які змогли завоювати повагу і авторитет серед своїх підданих у часи, коли жінкам відводилася другорядна роль (вести господарство і виховувати дітей).

    Соломія Крушельницька – видатна оперна діва, єдина жінка, яка входила в п’ятірку видатних співаків того часу. Все життя вона уявляла себе примадонною саме української національної опери, але в ті часи це було лише мрією.

    Катерина Білокур – художниця-самоучка, роботами якої захоплювались великі митці ХХ століття, зокрема Пабло Пікассо. І яка, нажаль, не знайшла розумінняі підтримки від своїх близьких і визнання від держави.

    В останній день зими члени клубу «Чарівна мить» зібралися, щоб згадати видатних українок й почути нову інформацію про них. Багатьох збентежили та зацікавили їхні долі і для продовження знайомства зі славетними жінками України були взяті відповідні книги. Швидко збіг час спілкування, було згадано багато гідних імен, які стануть приводом для наступних зустрічей.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше