• Багатогранне відлуння в людських серцях

    Багатогранне відлуння в людських серцях Багатогранне відлуння в людських серцях Багатогранне відлуння в людських серцях Багатогранне відлуння в людських серцях

    Андрій Дмитрович Гудима. Цю талановиту людину ми знаємо вже давно, але не перестаємо дивуватися небувалій працьовитості та душевній глибині відомого прозаїка, натхненного поета, драматурга, науковця, публіциста, педагога, редактора та художника. Талантами наділив його хліборобський рід, український народ та правічна земля, патріотом якої Андрій Гудима був і буде вічно.

    Віктор Міняйло пише, що «навіть соловейко шукає собі слухачів, а поет – поширити своє слово, як багатогранне відлуння, в людських серцях». Так і сталося – у 2017 році читачі зустріли вже сьомий том творів Андрія Гудими, в який увійшли повісті, п`єси, публіцистика.

    20 грудня у бібліотеці-філії №10 відбулося свято – презентація творів письменника у 7-ми томах «Сім мелодій творчості Андрія Гудими». Це свято зустрічі, свято прози, поезії та пісні на яке завітали шанувальники творчості людини, для якої «Україна – це доля». Твори письменника запалюють та захоплюють своїм вогнем любові, добра і високого патріотизму. Зібрано воєдино все – правічне, сьогодення та надія…

    Своїми враженнями ділилися школярі, вчителі, люди різних поколінь.

    Ольга Горбань, одна з читачок найповажнішого віку, прочитала напам`ять уривок «Комбат». Теплими, душевними словами подяки, звернулася до письменника Ніна Дудко.

    Ансамбль «Спадщина» (керівник Ніна Левченко) потішив присутніх піснями на слова автора.

    Доповнила виступи відео-демонстрація уривку з моновистави «Сповідь Мазепи», у виконанні заслуженого артиста України Володимира Рєпіна.

    Несподіваним сюрпризом для винуватця зустрічі став телефонний дзвінок колеги по перу Віктора Грабовського, який присвятив Андрію Дмитровичу акровірш.

    А потім було слово письменника… Про пережите і вистраждане, про людську місію та свій Духовний Собор. Він чесно сіє «розумнета вічне», а вже нам, сучасникам та нащадкам залишається одне – з вдячністю збирати плоди з його дбайливо доглянутої творчої ниви.

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше