• «Вірити в казку хочу донині…»

    «Вірити в казку хочу донині…» «Вірити в казку хочу донині…» «Вірити в казку хочу донині…»

    З самого ранку поспішали члени клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів до бібліотеки-філії №10 на літературно-музичну годину «Вірити в казку хочу донині…». Зустріч академістів відбувалася в День пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, тому і розпочали з історії православного свята. Ким же була Марія Магдалина і чому її вважають святою? Які традиції і прикмети цього дня? – про це присутні дізналися з розповіді завідувачки філією Ганни Нагорної.

    Гостями святкової зустрічі стали Марія Постоєва, поетка, громадська активістка та вокальний ансамбль «Спадщина» (керівник Ніна Левченко). Марія Постоєва, як і все покоління наших «академістів», пережила дуже багато, тому все, як і хороше так і лихе, тривожні події останніх років, війна на Донбасі, біль за Крим та Україну вилилися в поетичні рядки: «…не забулось нічого», «Плачуть мами України…», «…у ярмі ми не зможемо жити…», «…ми, українці – нація нескорена…»… Невже можна залишитись байдужим від почутого? Тому були і сльози, і щемні коментарі. А які ніжні, красиві ліричні вірші у авторському виконанні: «А роки ідуть, ідуть…», «Ще безліч цікавого жде на порозі…», «Вірити в казку хочу донині»…

    Неповторні українські пісні у виконанні учасниць ансамблю «Спадщина» вже давно стали улюбленими у наших користувачів. З захопленням зустрічали присутні кожен пісенний номер ансамблю (всього було виконано 10 пісень, серед яких «Дума про землю», «Вирій», «Я в середу родилася»…). Та до «мурах по шкірі» сподобалося виконання Валентиною Потіхою «Вечірньої пісні» (обробка К.Стеценка).

    Закінчилась зустріч, але ще довгий час присутні спілкувалися з Марією Постоєвою і знову звучала поезія.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше