• Ми несемо любові знамено…

    Ми несемо любові знамено… Ми несемо любові знамено… Ми несемо любові знамено… Ми несемо любові знамено…

    Україна, як незалежна, молода держава, «країна людей серця» прийшла до свого двадцять восьмого Дня Незалежності «тернистими шляхами в голодоморах, війн імлі…».

    Землі нелегкої, але святої долі, землі, заквітчаній барвінком був присвячений концерт «Я вірю в неї – в Україну», який підготували для жителів мікрорайону №1 колектив бібліотеки-філії №10 та вокальний ансамбль «Спадщина» (керівник Ніна Левченко). Незвичним було те, що концерт відбувався під відкритим небом, тому глядачі все підходили, підходили…

    Поезії Марії Постоєвої, Марії Козак, Богдана Козярського, Любомира Новаківського, прозові «попелинки» Мирослава Дочинця впліталися різнокольоровими стрічками у віночок авторських і народних пісень у неперевершеному виконання артисток. Не обійшлося і без приємних сюрпризів. Гостем святкового дійства став талановитий дует Таскіри і Володимира Максют, який подарував вдячним глядачам низку пісень.

    Закінчився концерт, але глядачі не поспішали розходитися, ділилися враженнями, заходили до книгозбірні і знайомилися із матеріалами виставки «Є така держава – Україна», просили додому збірки авторів, твори яких вони щойно чули.

    Лише ми самі можемо зберегти свою історію, культуру, мову, пісню, бо рідним для кожної людини є тільки своє.

    «Земля моя заквітчана барвінком.

    Сади квітучі, хата в рушниках.

    Вкраїнська пісня хай лунає дзвінко.

    Живи, моя Вкраїно, у віках!»

    Марія Постоєва.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше