• Співець знедоленого селянства

    Співець знедоленого селянства Співець знедоленого селянства Співець знедоленого селянства Співець знедоленого селянства

    Василь Стефаник… Письменник, громадський діяч… Його ім’я вимовляється з особливою любов’ю… Найкраща його біографія – це твори, в яких «Стефаник відкрив нам джерело ніжних порухів селянської душі» (Михайло Мочульський), твори, в яких правда його життя. Творча спадщина Стефаника невелика, але яка.

    До 150-річчя з дня народження «правдивого артиста з Божої ласки, яким …. можемо повеличатися перед світом» (І. Франко) в бібліотеці-філії №10 для дорослих користувачів була організована година цікавих фактів «Я створив собі свій світ», під час якої говорили про спілкування письменника з театральними діячами, вплив його творів на націоналістів, відносини з батьком, про його кохання, видання творів Стефаника іноземними мовами, про «совєтизацію» Стефаника, його відносини з А.Шептицьким, про те, що Стефаник і його творчість не до кінця «розкручені» і тому він не такий знаний у світі як інші письменники.

    Бесіда-кросворд «Василь Стефаник» зацікавила учнів 10-А класу БЗШ №5. Десятикласники мали змогу пригадати пройдений шкільний матеріал та відкрити для себе нові факти з біографії письменника. Підлітки відгадували, що ж означають слова «банувати» та «зіцірувати» з новели «Камінний хрест»?! Їм на допомогу прийшли книги про творчість Василя Стефаника.

    Твори Василя Стефаника не залишають байдужим жодну людину, адже вона зачіпає найтонші струни душі, розвиває почуття краси і доброти.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше