• Гарний настрій створюємо разом!

    Гарний настрій створюємо разом! Гарний настрій створюємо разом! Гарний настрій створюємо разом!

    Початок квітня запам’ятався маленьким читайликам бібліотеки-філії №2 цікавими заходами, присвяченими Міжнародному дню птахів, Дню сміху та Дню дитячої книги. На перший погляд ці дати не пов’язані між собою, але не у книгозбірні №2. Якщо вдуматися, то цікаву книгу, як і птахів, повернення яких символізує прихід весни, чекають з нетерпінням. Це піднімає настрій, викликає усмішку та щирий сміх.

    Калейдоскоп цікавинок «Пінгвін – це птах?» провели бібліотекарі з читачами – учнями 2-Б класу БЗШ №11. Діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини «Цвінь-цвірінь-дзінь…» та вгадували голоси птахів, прослухавши аудіо записи. Зачитавши пташиний гороскоп, учасники, під час гри «Асоціація», асоціювали себе з птахами, демонструючи їхні звички та відображаючи звуки характерні для даної пташки. Зацікавила присутніх «Пташина пошта». Від перелітних птахів надходили смс-повідомлення про повернення на рідну землю. Першими смс-ки надіслали граки, шпаки та жайворонки.

    Веселий експрес «Як подружитися з радістю?» у Міжнародний день сміху завітав й у філію №2. Юні читачі гортали книги Всеволода Нестайка, Ярослава Стельмаха. Сашка Дерманського, Анатолія Костецького, Грицька Бойка та інших українських та зарубіжних дитячих письменників чия творчість розвеселить та додасть гарного настрою не тільки дітлахам, а й дорослим.

    Сміх-тайм «Як хто сміється?» змусив реготати навіть найстриманіших.

    Напередодні, в книгозбірні, під час Тижня дитячого читання, юні читачі підбирали книги для зони читацьких задоволень «Я прочитав і раджу вам!» та ділилися своїми враженнями, рекомендуючи найцікавіше друзям. Ці книги та новинки дитячої літератури були представлені для учнів 3-В класу у Міжнародний день дитячої книги під час ранку запитань та відповідей «Яку книгу порадиш другу?». Рекомендації однолітків дали гарний результат – більшість із запропонованого помандрувало до домівок.

    Бібліотекарі представили й нову літературу – книги видавництва «Ранок» із серії «Найкращий вибір», які юні читачі відразу ж оцінили. Ілюстративні видання Дженніфер Мур-Маллінос «Якщо вчитися важко», «Вирішуємо конфлікти», «Безпека в Інтернеті», «Не зловживаємо відеоіграми» в цікавій формі надають життєві уроки.

    Завітайте до бібліотеки-філії №2 – яскраві враження, нові друзі та гарний настрій вам гарантовано!

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше