• «У долі своя весна…»

    «У долі своя весна…» «У долі своя весна…» «У долі своя весна…»


    Весна увірвалась небаченим теплом та буйними вітрами… А ще – цікавими заходами, які проводяться в бібліотеці-філії №2.

    Музично-літературний акорд «У долі своя весна…», присвячений видатному українцю Володимиру Івасюку, відбувся у книгозбірні для членів клубу «Осіннє золото».

    Історія талановитого митця, який за свої короткі 30 років життя написав 107 пісень та 53 інструментальні твори, створив музику до спектаклів, була для багатьох відкриттям. Підкоривши світ українською піснею, Володимир залишався відвертим та щирим. Бібліотекарі розповіли цікаві факти про написання композицій «Червона рута», «Водограй», «Мила моя», «У долі своя весна». Присутні слухали, затамувавши подих, і…співали разом із Володимиром Івасюком, Василем Зінкевичем, Софією Ротару, Назарієм Яремчуком та Квіткою Цісик.

    Роки летять, а пісні, наповнені любов’ю, які чіпляють, від яких мурашки, виконуються і будуть виконуватися, як відомими артистами, так і простими людьми.

    «Чи має жінка в сучасному світі рівні умови для реалізації?» – таке запитання прозвучало на правовому диспуті «Гендерна рівність чи нерівність?» напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру. Бібліотекарі розповіли читачам про видатних українок сучасності, які поборовши всі стереотипи, стали відомими на весь світ.

    Тема Жінки продовжилася на святі весни «Чарівні україночки, оспівані народом». Настя Лісовська, Маруся Богуславка, Маруся Чурай – це ті жінки-легенди, окутані таємницями, які залишаються й досі нерозкритими й загадковими.

    Не могли оминути у Шевченківські дні й Великого Кобзаря. Увазі читачів бібліотекарі представили розповіді про муз, які надихали поета, продемонстрували портрети, створені Шевченком, прочитали поезії, присвячені коханим жінкам.

    Виставка «Випробування жінкою» розкрила частинку книжкового фонду сучасної української літератури філії.

    Бібліотечні фахівці мали за мету, щоб в українських домівках звучали не політичні суперечки, а обговорювалися книги, цікаві фільми та звучали пісні.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше