• Ім’я на обкладинці

    Ім’я на обкладинці

    За поширеним ледь не в усьому світі повір’ям, якщо людині, а особливо дитині, сниться, що вона літає, то це означає одне-однісіньке: вона росте!

    І на чому тільки не літають у казках! Тут і летючі скрині, і килими-літаки, і мітли зі ступами, і ще чимало інших фантастичних засобів. Не виняток і літературні казки ХХ століття, в яких герої літають або самі по собі, або як Івасик Телесик із казки В.Міняйла «Дивовижні пригоди Баби Яги, Івасика Телесика та фотографа Диньки, всіх, хто родом із дитинства», проказавши «гйогер штайген».

    11 лютого працівники книгозбірні №3для учнів 5-Б класу БНВО «ЗОШ №15– ДЮСОК» провели Міняйлівські читання «Ім’я на обкладинці» (до 100-річчя від д.н. В.Міняйла). Адже з казки дитинства починається дорога у великий складний і прекрасний світ.

    Учням 8-Б класу БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» була презентована книга «Вічний Іван». За роман письменник удостоєний Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка в 1996 році. Віктор Міняйло змальовує долю роду Половців, їх страждання, нелегкі життєві випробовування, злидні й нещастя, дає змогу простежити історію нашого народу.

    Такі зустрічі з користувачами, присвячені вивченню творчої спадщини В.Міняйла, фахівці книгозбірні №3 проводять щомісяця.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше