• Поетичний світ Марії Ільєнко

    Поетичний світ Марії Ільєнко Поетичний світ Марії Ільєнко Поетичний світ Марії Ільєнко

    Зазвичай, коли говорять, що зараз будуть читати вірші, очікується щось проникливе і в риму. Але багато хто забуває, що рима – не обов’язкова умова. Принаймні, в такому жанрі, як верлібр (вільний вірш), рима, навпаки, не вітається. Зустріч з молодою поеткою Марією Ільєнко, яка пише в стилі верлібр, провели працівники бібліотеки-філіал №6. На захід запросили учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська).

    Філософія творчості юної поетеси – попри все любити життя. Саме життя і є отим рушієм творчості, звичайно, якщо є талант. А талант у Марії дивовижний. Тематика творчість Марії Ільєнко різнопланова: інтимна лірика, природа, патріотизм, розкриття буденного життя. У верлібрах авторка передає найтонші почуття. Пережиті втрати виливаються в яскраві метафори, пробуджують у серцях тривогу, радість і смуток.

    На розсуд четвертокласників Марія представила верлібри з першої своєї збірки «Мед весняних квітів», яка вийшла в 2018 році. Гостя розповіла присутнім про свій творчий шлях та любов до поетичного слова. За словами Марії: «Писати почала в 12 років, але то не були вірші. Писала маленькі нариси про природу, оточуючий світ, також любила просто описувати як пройшов день, вела щоденник. Але тоді мені здавалось, що в цьому немає нічого особливого і не зберігала свої записи. Зараз я розумію, що писала лише тому, що не писати не могла. Адже, іноді мене охоплюють дивні, незвичні емоції. Серйозно займатися поезією почала минулої зими: записалася в літературну студію «Рожевий ранок», яка працює при центральній дитячій бібліотеці. Результатом наполегливої роботи стала збірка «Мед весняних квітів»».

    Марія розкрила четвертокласникам розмаїття творів поетичної збірки, де кожен читач може знайти щось для себе. Адже, володіючи мистецтвом слова, авторка творить справжню магію, переплітаючи рядки так, що вони славно складаються в мудрі і красиві промови:

    Коли ж добро

    на цій землі настане?

    Нехай проллється дощ

    із Доброти…

    й не стане в білім світі

    самоти.

    Спілкування з юною поеткою супроводжувалось слайд-презентацією її творів. Діти залишились задоволенітеплою та затишною атмосферою заходу.

    Поетичне слово Марії заряджає. І заряджаєпозитивом серед негативу буденності. А ще, дарує тепло.Навіть, коли зима…

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше