• Дивовижний світ Марії Приймаченко Дивовижний світ Марії Приймаченко Дивовижний світ Марії Приймаченко Дивовижний світ Марії Приймаченко

    «Роблю сонячні квіти, бо люблю людей, роблю на щастя людям, щоб квіти мої були, як саме життя народу, щоб усі народи один одного любили, щоб люди жили, як квіти цвіли на всій землі», – так говорила про себе самобутня художниця, відома у всьому світі – Марія Приймаченко, 110 річницю від дня народження якої людство відмічає в цьому році.

    Працівники бібліотеки №6 долучились до відзначення визначної дати і запросили на мистецьку годину «Чарівниця мистецького пензля» читачів-дітей, тих, хто любить не лише читати, а й малювати. Адже, не знайдеться жодної людини на землі, яка б залишилася байдужою до творчості цієї прекрасної жінки.

    Про нелегке життя художниці, її самобутню творчість – таку загадкову, фантастичну, мудру та щедру, присутні дізналися з розповіді бібліотекаря Людмили Романюк. Захід супроводжувався слайд-презентацією «Дивовижний світ Марії Приймаченко». Дітей вразили роботи художниці, її стиль малювання. Тож, вирішили створити свою серію малюнків де персонажами постають стилізовані тварини, птахи, квіти, рослини – яскраві, незвичні за формою та кольором, декоровані різноманітними орнаментами. Кожен працював за власним задумом. Роботи сповнені невичерпної фантазії, привертають увагу своєрідністю бачення світу, викликають особливі асоціації та роздуми.

    Гуртківці відображали не тільки реальні квіти, а й створювали образи фантастичних, небачених у природі. Тут квіти буяють по-своєму: в мрійливій уяві маленьких художників, але напрочуд вишукано й природньо. А простота малюнків насправді приховує довгу й копітку роботу.

    Крім різноманітних квітів діти малювали вигаданих істот, що дуже схожі на звірів геніальної художниці, а також зображення птахів, розмальованих дивними візерунками на фоні казкових рослин.

    Зустріч з дивовижним живописом Марії Приймаченко допомогла маленьким художникам поєднати на папері правдиве та казкове, створити свою власну казку. Допомагала гуртківцям творити дива майстриня петриківського розпису Людмила Красніцька-Луцик.


    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше