• Ваша мова досконала?

    Ваша мова досконала? Ваша мова досконала? Ваша мова досконала?

    З таким запитанням звернулися працівники філії №2 до своїх читачів та жителів мікрорайону під час бліц-опитування напередодні Дня української писемності та мови. На жаль, ніхто не дав ствердної відповіді.

    Зрозумівши, що над цим питанням треба працювати й працювати, готуючись до свята «До мови доторкнімось серцем», бібліотекарі задіяли читачів від найменших – дошкільняток, до найстарших – користувачів поважного віку.

    Для «сонечок» та «соняшничків» – вихованців старших груп ЗДО №36 «Берізка», у книгозбірні була проведена мовна гра-пригода «Загубилося словечко…», під час якої діти з величезним задоволенням взяли участь у казковій імпровізації. Розшифровуючи «рецепти» лікаря Знайлика, лікували тваринок, які захворіли на дивну інфекційну хворобу – забули рідну мову. Правильні відповіді знавців та корисні смачні «пігулки» зробили свою справу – звірі згадали, якою мовою матуся співала їм колискові. Малеча зрозуміла, що без рідної мови важко живеться не тільки людям, але й тваринкам. Дітки запевнили, що будуть вчитися, щоб вміти писати, читати і правильно розмовляти.

    У мовознавчу подорож «Співуча, калинова – наша українська мова!» вирушили учні 4-А класу БЗШ №11. Здійснивши екскурс у минуле, читайлики простежили розвиток писемності від піктографії до алфавіту. Вікторина «Розквітай же, українське слово!», ігровий тест «Кожну літеру ціни!», філологічна гра «Що прикрашає нашу мову?», конкурс «У царстві прислів’їв та приказок», розгадування орфографічних загадок та вивчення скоромовок розкрили мовні навички учасників заходу. Дитяча енергія та бажання брати участь у різноманітних конкурсах додали заходу азарту та веселого настрою.

    З відповідальністю та серйозністю підготувалися до мовного лікбезу «Навчатися ніколи не пізно!» учасники клубу «Осіннє золото». Цікаві повідомлення Ніни Тарасової та чудова поезія у виконанні Валентини Сиволапової передали всю красу рідного слова. Не обійшлося й без гумору. Байки Павла Глазового та Леоніда Гажали стали родзинками заходу. А мовний іспит показав, що навчатися, дійсно, ніколи не пізно!

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше