• Мовні змагання в ЦДБ

    Мовні змагання в ЦДБ Мовні змагання в ЦДБ Мовні змагання в ЦДБ Мовні змагання в ЦДБ Мовні змагання в ЦДБ

    «До рідного слова торкаюсь душею» – під таким гаслом 8 листопада читачі і бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей відзначили День української писемності та мови.

    На початку заходу учні 6-В класу БЗШ №11(кл. керівник Тодоренко Л.І.), разом із завідувачкою відділом обслуговування ЦДБ Інною Кабулою, здійснили екскурс у минуле, познайомилися зі сторінками історії української мови, простежили розвиток писемності, дізналися про те, який величезний внесок зробив у розвиток української писемності та культури Нестор Літописець і за що його називали «батьком української історії».

    Ведуча запропонувала учасникам заходу взяти участь в мовних змаганнях та перевірити свої знання з української мови.

    Турнір розпочався конкурсом-грою «Що? Де? Коли?». Команда бібліотекарів змагалася з командою шестикласників. Під музичну заставку, після зупинки дзиґи на певному секторі, знавці-учні, отримавши запитання від працівників книгозбірні, обговорювали їх та давали відповідь. Результати гри довели, що школярі добре знають рідну мову. Гра закінчилася з рахунком 10:2 на користь команди учнів.

    А потім змагання за звання кращих знавців української мови розгорнулися між дівочою командою «Україночки» та хлопчачою «Козаки». Проходили вони у кілька етапів. Команди розгадували ребуси, кросворд «Писемність», складали мовні пазли, відповідали на запитання вікторини «Цікаве про мову» та, використовуючи акторські здібності та жести, демонстрували опонентам фразеологізми, які потрібно було розгадати.

    Протягом усього заходу звучали українські пісні, що підтримували гарний настрій.

    Участь у мовних змаганнях допомогла шестикласникам закріпити знання із лексикології, фразеології, морфології, усної народної творчості й збагатили свій словниковий запас.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше