• Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй

    Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй

    9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця,  в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття». 
    Дитяче свято «Рідного слова торкнутись душею» було проведено працівниками бібліотеки-філії №6 в БЗШ №23. Поетично-музичну композицію підготували  учні 2-А класу (класовод Наталія Гладка). Програма заходу була насичена і цікава: діти читали вірші про рідну мову Максима Рильського, Ліни Костенко, які перепліталися з розповідями про історію розвитку української мови, співали пісень, відповідали на питання вікторини.
    Маленькі мовознавці довели, що вони добре знають, люблять і шанують свою співучу і дзвінку мову.  Найкращим знавцем української мови стала Крістіна Кривошея. І це не дивно, бо дівчинка є активною читачкою книгозбірні. Завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова вручила їй приз – книгу. Подарунок за участь у масових заходах, що відбуваються у бібліотеці та як    активний читач отримав і Олександр Федак.
     Саме такі заходи сприяють відродженню духовності, зміцненню державності, формуванню громадського світогляду. Адже кожен народ відбувся лишень тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше