• Творчий бенефіс Софії Брикси

    Творчий бенефіс Софії Брикси Творчий бенефіс Софії Брикси Творчий бенефіс Софії Брикси

     

    Талановиті діти – гордість рідного краю. Тому однез основних завдань бібліотек – знайти їх, допомогти розкритися їхньому таланту та довести кожній дитині, що її творчість заслуговує на увагу та цікавить інших. В цьому напрямку працює і колектив бібліотеки-філії №6.

    Творчий бенефіс читачки, члена гуртка «Чарівний пензлик», що працює при бібліотеці – Софії Брикси, який мав назву «Стиль мого життя», відбувся в читальній залі філії. На Бенефіс зібралися читачі, друзі Софійки.

    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова познайомила присутніх з біографією винуватиці свята. Дівчинка навчається в шостому класі гімназії №2. Софійка багатогранна та творча особистість. Окрім читання вона цікавиться художньою творчістю. В цьому їй допомагають не тільки прочитані книги, але й підтримка бібліотекарів.

    Малювати дівчинка почала в третьому класі і з того часу не розлучається з пензлем. Ось уже 2 роки навчається творчої майстерності у гуртку «Чарівний пензлик». Ввічлива, скромна, бере активну участь у масових заходах, які проводяться у бібліотеці.

    Багато добрих слів на адресу маленької художниці прозвучало від її наставниці – Людмили Красніцької-Луцик та друзів. Присутні ознайомились з виставкою малюнків Софійки, де були представлені роботи від першої спроби пензлика до маленьких шедеврів, за які авторка отримувала дипломи та грамоти, виборюючи призові місця.

    Виставка наповнена сонячним теплом, весняним настроєм та розкриває своєрідний творчий погляд юної художниці на навколишній світ.

    Дівчинка неодноразово ставала переможницею Всеукраїнських конкурсів: «Український сувенір», «Безпека – це життя»; міжнародного конкурсу, який проводився в Польщі; міського конкурсу «О, писанко, ти – символ України». Брала участь у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», виставці-конкурсі дитячих малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира», де також посідала призові місця.

    Книгу Віктора Євтушенка «Щось не так» отримала Софійка від бібліотекарів, щоб у її житті «Все було ТАК».

    Головна мрія Софійки – персональна виставка в місті. Тож, хай розквітає талант, щоб мрія дитини збулася. А ми, дорослі, будемо їй в цьому допомагати.

    Сподіваємося, що на українському мистецькому олімпі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше. Серед них будуть і ті, хто наполегливо працює в бібліотечному гуртку «Чарівний пензлик».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше