• Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань

    Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань Залюблена у життя – Ольга Наумівна Горбань

    Хто у бібліотеці найголовніший? Звичайно – читач. У цьому впевнені працівники бібліотеки-філіалу № 10 і з цієї причини організовують бенефіси найвідданіших читачів. Ось і 16 лютого у літературній вітальні зібрались рідні та друзі Ольги Наумівни Горбань, щоб привітати її із вісімдесят п’ятим днем народження.

    Ця красива жінка, не дивлячись на поважний вік, ніколи не знає спокою, не сидить склавши руки. Проживши складне життя, не втрачає оптимізму. Вона бачила багато… і війну, під час якої, ще дівчиськом, була хранителькою підпільної «явки», і далекі країни, де жила разом із чоловіком, переїзди в рідній Україні. Працювала зав. клубом. Що б не траплялося, Ольга Наумівна завжди співала, навчала рукоділлю жінок, читала книжки, обожнювала поезію. Дивно, але у свої 85 вона може прочитати вірші, які вчила ще у третьому класі. Хтось ще так може? Особисто я – ні.

    Не дивно, що таку світлу особистість люблять оточуючі, а учасниці хору «Спадщина», у якому Ольга Наумівна співає вже 40 років, називають її «мамочка» за постійну турботу. Під час святкування, колектив «Спадщина» радував присутніх своїми талантами. Не залишився осторонь від привітань і син ювілярки – Борис. Під акомпанемент гітари він виконав свої улюблені пісні та «Чорнобривці», на прохання мами.

    Зі словами щирих вітань звернулася до Ольги Наумівни директор Білоцерківської міської ЦБС Раїса Григоренко. З квітами та подарунками завітали на бенефіс депутат Київської обласної ради Сергій Яременко та помічник народного депутата Верховної Ради України Олександра Марченка Марія Постоєва. Поздоровила винуватицю свята і Олена Ткач – виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

    Приємно, що на такі заходи приходить досить багато людей, бо є можливість почути про минувшину рідного краю «із перших вуст», переглянути старі фотографії, які були старими ще до мого народження, послухати пісень, поспілкуватися із щирими, цікавими та досвідченими людьми. Це, як ковток свіжого повітря. Не слід забувати, що все це відбувається завдяки бібліотекарям, які шанують, люблять своїх користувачів і готові подарувати кожному заслужене свято.

    Цікаво, чий бенефіс буде наступним? Чекатиму з нетерпінням.

     

    Софія Нормировська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше