• Вільна душа кочового народу

    Вільна душа кочового народу Вільна душа кочового народу

     

    Наше місто – багатонаціональне. В Білій Церкві проживають представники більш як 70-ти національностей. Всі ми повинні проявляти толерантність і повагу один до одного. Для цього бібліотека-філія №10 проводить цикл заходів, під час яких знайомить присутніх з культурою представників народів, які живуть у Білій Церкві.

    19 квітні у книгозбірні відбулася інформаційно-пізнавальна година «Вільна душа кочового народу», під час якої учні 6-А класу БЗШ №5 (класний керівник Нельга Т.А) змогли дізнатися про культуру та історію циганського народу.

    Існує багато легенд, досліджень істориків про те, де зародилася ця нація та як вона розвивалася і зростала. Були, на жаль, на цьому шляху і трагічні сторінки, бо багато представників ромів під час Другої Світової війни були розстріляні або замордовані в концтаборах. Але вони знайшли в собі сили відродитися і в цьому їм допомагала пісня, яка супроводжує їх все життя(і в радості, і в горі).

    Учні мали змогу прослухати циганські пісні, побачили народний танець у виконанні представників цього волелюбного народу. Дітей також зацікавили традиції циган,їхні народні ремесла, звичаї, національні блюда.

    Серед видатних представників цієї національності є вчені, письменники, композитори, актори, боксери (у тому числі й чемпіони), футболісти, політики, священики, художники і скульптори…

    Багато видатних письменників у своїй творчості писали про циган: М.Старицький «Циганка Аза», О.Пушкін «Цигани», В.Гюго «Собор Паризької Богоматері» тощо. Композитор І.Штраус написав оперету «Циганський барон».

    Пізнаючи інші культури, ми збагачуємося самі.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше