• Мандрівка у світ здоров’я Мандрівка у світ здоров’я Мандрівка у світ здоров’я

    Народна мудрість говорить, що здоров’я прибуває краплинами, а зникає пудами. І щоб навчити дітей берегти його змалечку, в бібліотеці-філії №10 була проведена валеогодина «Мандрівка у світ здоров’я» для учнів 3-Б класу БЗШ №5 (класовод Юлія Шульгіна).
     
    Бібліотекарі запропонували дітворі здійснити подорож у країну Здоров’я. Але щоб туди потрапити, потрібно було виконати декілька завдань. Зокрема, під час гри «Плутанина» потрібно було розповісти не лише про свій режим дня, а й виправити вказані на запропонованих картках помилки, які допускають діти, неправильно плануючи свій день.
     
    Маленькі читайлики активно займаються різними видами спорту. З деякими з них вони ознайомили своїх однокласників, а також показали вправи для ранкової гімнастики.
     
    Під час гри «Мийдодір» вони зробили не лише фізичну зарядку, а й використали в якості спортивних снарядів предмети гігієни: рушник, шматочок мила та мочалку. Треба сказати, що третьокласники мають не лише прекрасну фізичну підготовку, а й ерудицію, бо безпомилково відгадували загадки про здоров’я, корисні продукти харчування, засоби гігієни. 
     
    За допомогою цікавих завдань діти та бібліотекарі склали корисний раціон школяра, згадавши страви наших предків, які давали їм сил жити і працювати до ста років.
     
    Діти також розповіли про правила дбайливого ставлення до природи і заприсяглися їх виконувати. Адже жодна людина не може залишатися здоровою, якщо навколишнє середовище навколо неї хворе.
     
    Наостанок відбувся конкурс знавців прислів’їв та приказок про здоров’я. А найкмітливіші шукали відгадки до ребусів.
     
    Крім цього, для пропагування здорового способу життя, у книгозбірні була проведена хвилинка-інформинка «Кожен знає, що режим у житті потрібен всім». Також увазі юних читачів була запропонована книжково-ілюстративна виставка «Ми обираємо здоровий спосіб життя», приурочена до Всесвітнього дня здоров’я.
     
    Альона Сушкевич



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше