• Зроби життя кращим!

    Зроби життя кращим! Зроби життя кращим! Зроби життя кращим!


    «Ніщо не обходиться нам так дешево і не ціниться так дорого, як ввічливість» – слова відомого іспанського письменника Мігеля де Сервантеса із далекого Середньовіччя актуальні й у наш час. Зрозуміти цю просту істину мали можливість учні 7-А класу БЗШ №5, взявши участь у етичній грі «Етикет для леді та справжнього джентльмена», яку провели працівники бібліотеки-філії №10.

    Виявилося, що основи етикету досить прості – культура мови, елементарна ввічливість, охайний зовнішній вигляд і вміння керувати своїми емоціями. А мета цих правил – зробити життя кращим. Тому й розігрувалися сценки із повсякдення «В школі», «В транспорті», «В кінотеатрі», «В кафе»…

    Вперше почувши слова «комільфо» та «моветон», підлітки відразу ж почали їх застосовувати, даючи відповіді на каверзні запитання стосовно зовнішнього вигляду. Також розглянули ситуації мовного етикету «Правильно говори!».

    Розділившись на команди, «Леді» з’ясовували, що являється «гарним тоном», а що неприпустимим для господарів та їхніх гостей. «Джентльмени» вибирали теми для «легкої невимушеної бесіди». Зрозумівши, що естетика – одна із складових гостинності, з превеликим задоволенням вчилися оформляти святковий стіл. Тут у нагоді став майстер-клас зі складання паперових серветок у вигляді квітки лотоса.

    Захід підтвердив, що гарні манери – це крок назустріч подальшим успіхам. І якщо ми хочемо змінити навколишній світ, то починати потрібно з самого себе.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше