• Доросле спілкування з дітьми

    Доросле спілкування з дітьми Доросле спілкування з дітьми Доросле спілкування з дітьми Доросле спілкування з дітьми

    Хто такі підлітки? Це підростаючі діти. А точніше – дорослішаючі, які починають активно відстоювати свої права на самостійність, гостро реагують на зауваження дорослих щодо змін в їхній поведінці.

    Отримати відповіді на безліч питань стосовно прав і обов’язків мали можливість учні 8-А класу БЗШ №5, завітавши до бібліотеки-філії №10 на годину права «Для всіх права повинні бути рівними, а обов’язки взаємними».

    Розмова базувалася на відносинах у родині. Адже дім, сім’я – це найперше місце, де дитина вчиться спілкуватися і взаємодіяти з іншими людьми. То чому ж підлітки не довіряють батькам?

    За допомогоюпсихологічної техніки «Нитка» бібліотекарі показали взаємозв’язок дитини з родиною. Вправа «Твоя відповідальність» на прикладах розкрила правопорушення, в яких може бути замішаний підліток і дала відповідь на питання про відповідальність, яку за це несе він і його батьки.

    Учасники заходу також обговорили дуже суперечливий молодіжний серіал «Школа».

    Корисною виявилася вправа «Не нашкодь собі», під час якої учасники заходу, розділившись на 4 групи: «Правоохоронні органи», «Телепередача «Діти і закон», «Молодіжна громадська організація «За суспільство без злочинів» та «Батьківський комітет «За щасливе дитинство!», готували пам’ятки «Як не стати жертвою злочинця» для дітей міста.

    Підлітки з’ясували, що обмеження деяких їхніх прав, інколи корисне для них самих. Восьмикласники вирішили розмістити підготовлену пам’ятку у класному інформаційному куточку.

    Читачів зацікавили й визвали бурхливу дискусію тест «Доросле спілкування з дітьми» та анкета «Порозуміння з батьками». Підлітки зрозуміли, що якщо в сім’ї поважати один одного, дотримуватися сімейних традицій, відповідально виконувати свої обов’язки, то запанує атмосферавзаємодопомоги та довіри.

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше