• Його поезія – синівська любов до України

    Його поезія – синівська любов до України Його поезія – синівська любов до України Його поезія – синівська любов до України Його поезія – синівська любов до України Його поезія – синівська любов до України

    «Увесь, як є, стою на видноколі, мені нема що від людей ховати…» – в цих рядках весь Борис Олійник, справжній, відкритий, мудрий і гордий, чесний і щирий, щедрий… Його поезії захоплюють і не відпускають, тому що в них любов до людей, синівська відданість милій Україні.

    «Стою на землі» – так називається міськрайонний конкурс виконавців творів Бориса Ілліча Олійника, який вже 11-й раз зібрав шанувальників творчості справжньої легенди української літератури у бібліотеці-філіалі №10. На жаль, ми вже не зможемо розповісти про конкурс шевченківському лауреату та вшановувати його пам’ять будемо завжди.

    37 конкурсантів, школярів Білої Церкви та району продемонстрували свою майстерність у декламуванні поезій Бориса Ілліча, зачепили «за живе» присутніх, викликавши в них не одну сльозу.

    Журі, на чолі із заслуженим працівником культури України Анатолієм Івановичем Кульчицьким нелегко було визначити найкращих, адже всі учасники – молодці! Відзначивши високий виконавський рівень конкурсантів, члени журі визнали переможцями:

    У молодшій віковій категорії (учні 1-4 класів) – 1 місце – Тетяна Руденко (БНВО №15, бібліотека-філіал №3); 2 місце – Маргарита Пістоляк (с. Шкарівка); 3 місце – Олександр Цуцков (БЗШ №23, філіал №6).

    Серед конкурсантів – учнів 5-8 класів , перемогу здобули: 1 місце – Анастасія Гальченко (БСПМШ №16, філіал №9), 2 місце – Юлія Чихічина (БЗШ №5, філіал №10), 3 місце – Вікторія Мішустіна (с. Шкарівка).

    Переможцями старшої групи конкурсантів стали:

    Анастасія Василюк – 1 місце (гімназія №1, читачка центральної бібліотеки), Олена Зайченко – 2 місце (с. Пилипча), 3 місце розділили Анастасія Желєзнова (с. Шкарівка) та Анна Агалієва (колегіум, філіал №9).

    Володарем Гран-прі, за неперевершене виконання «Оповідання про дорогу дивака», стала Аліна Королевич, учениця гімназії №1.

    Всі учасники конкурсу одержали подарунки, переможцям вручили дипломи і призи. А володар Гран-прі та «золоті» призери отримали ще й запрошення (кожне на 2 особи) на вистави Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського.

    Дякуємо театру за підтримку молодих талантів!

    Конкурс, який став святом поезії, завершився. Віримо, що поезія і життя незабутнього Бориса Олійника допоможе юним стати справжніми українцями. Тож хай все буде добре у нашого талановитого народу!

     

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше