• Моя прекрасна Київщина

    Моя прекрасна Київщина Моя прекрасна Київщина Моя прекрасна Київщина

    Київщина багата своєю історією, традиціями, видатними особистостями, які прославили свій рідний край. До цієї когорти увійшли Іван Козловський, Павло Чубинський, Катерина Білокур Ліна Костенко, Іван Драч та багато інших. Серед відомих людей є й уродженці Білоцерківщини, відомі далеко за її межами.

    Вивчення історії, культури, традицій та звичаїв нашого краю є важливою складовою патріотичного духу кожного українця.

    Саме такі небайдужі українці, користувачі книгозбірні, завітали до бібліотеки №8 на поетичний зорепад «Моя прекрасна Київщина», який проходив в рамках святкування 85-річного ювілеюКиївської області.

    Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна.

    В цей чарівний світ поетичними стежками повела присутніх ведуча заходу Світлана Хмільова разом з учнями ЗОШ №4 Маргаритою Кириченко, Оленою Панченко, Світланою Возвишаєвою, Денисом Маліцьким, які майстерно декламували поетичні твори краян Анатолія Кульчицького, Віри Гутник, Петра Розвозчика тощо. Особливий інтерес учасників заходу викликала розвідка Майї Боженко про енергетичні та містичні місця Київщини.

    Київська область завжди була центром культурного розвитку української держави, а після проголошення незалежності України відіграє чи не найважливішу роль в керуванні країною.

    Майдан Незалежності та Хрещатик стали символічними місцями, де б’ється серце українського народу, де його сила й воля об’єднуються сильним патріотичним духом… Визначні місця Київщини збирають під своїми крилами людей не тільки з України, а й з усього світу.

    Від імені дітей, онуків і правнуків хочемо побажати тобі, Київщино, люба наша матусю, бабусю, прабабусю, щоб в тебе усі ці чотири пори були щедрими й щасливими, адже поряд із тобою завжди є велика родина, яка шанує тебе, турбується й піклується про тебе і готова це робити постійно. З ювілеєм!


    Світлана Хмільова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше