• Мій рідний край легендами і славою овіяний

    Мій рідний край легендами і славою овіяний Мій рідний край легендами і славою овіяний

    Київщина без перебільшення є серцем України, центром розвитку слов’янських культур, осередком духовності. Цей край має потужні підприємства і колосисті ниви, туристичні принади та унікальну археологічну спадщину.

    Доля, на жаль, не завжди прихильно ставилася до працьовитих та щирих людей цього краю. Сотні тисяч життів було загублено в роки Голодомору, Другої Світової війни. Сильним випробуванням для Київщини, як і для всієї України, стала Чорнобильська катастрофа, від якої наша область потерпіла чи не найбільше. Однак усі труднощі тільки згуртовували місцевих жителів.

    Напередодні 85-го ювілею Київської областібібліотекарі філії №2 для читачів – учнів 4-А класу БЗШ №11 (класовод Поліщук Н.І.) підготували і провели інформаційну мозаїку «Мій рідний край легендами і славою овіяний».

    Юні читачі познайомилися з гербом та прапоромКиївської області, на яких зображено Георгія Побідоносця, що є покровителем не тільки України, а й Київщини.

    Учасники заходу дізналися, що назви сіл та міст області пов’язані з тією чи іншою легендою, яку можна прочитати, взявши одну з книг, представлених на тематичній викладці. До заходу діти підготували інформацію про райони Київської області, читали вірші поетів Київщини. Всі разом віртуально мандрували мальовничими куточками рідного краю.

    Бібліотекар розповіла про славетних людей області, талант і праця яких прославили не тільки Київщину, а й Україну.

    На київській землі проживають істинні патріоти і мужні герої. Через російську агресію багато з них, не вагаючись, залишили домівки і відстоюють у зоні АТО державний суверенітет і соборність українських земель. Київщина сформувала батальйони самовідданих бійців, а десятки тисяч переселенців з окупованих територій Донбасу та анексованого Криму знайшли тут другу домівку.

    Наша область має славну історію, свої традиції, символи, які потрібно берегти і шанувати.

    Київщина рідна – серце України,

    Древній і прекрасний хліборобський край.

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше