• Він із того краю, де сопілка грає…

    Він із того краю, де сопілка грає… Він із того краю, де сопілка грає… Він із того краю, де сопілка грає…

    Першого лютого, з нагоди святкування 85-річчя Київської області, у центральній бібліотеці відбулася творча зустріч з Василем Скридом.

    Це ім’я мало відоме у Білій Церкві, але добре знайоме на Сквирщині. Член Національної спілки журналістів України, лауреат літературної премії ім. Саліми Музиченко, учасник фольклорного народного ансамблю "Терниця”, провідний бібліотекар Чубинецької сільської бібліотеки, керівник літературного клубу "Червоні вітрила”, автор віршів, новел, оповідань. Власним коштом видав п’ять збірок, остання з яких − "Пора цвітіння соняшників” вийшла у 2017 році.

    ПредставляючиВасиля Скрида, завідуюча бібліотекою Людмила Чупак, охарактеризувала його як світлу сонячну людину, по самі вінця закохану в рідну Київщину, яка намагаєтьсяхоч краплинку цієї любові передати читачеві. Пензлем слова пан Василь малює чудові картини рідного краю, доводить, що будь-якої пори року наша Київщина прекрасна і неповторна, варто лише розгледіти ту красу. Автор не лише тонкий лірик, а й майстер короткої прози. Його етюди і новели вражають досконалістю викладу і цікавими сюжетами, взятими із життя односельців.

    Пані Людмила майстерно прочитала декілька віршів Василя Івановича. Для "водограєвців” зашуміли "золоті гаї”, засніжило "біле видиво зими”, зачервоніли "дикі маки”, "степ зелений ясножовтим став”, "сонце розлило своє проміння”.

    Вразили слухачів вірші про матір, односельців − воїнів АТО, красу рідного села Чубинці, прочитані самим автором. Розчулили новели про шестирічного хлопчика-сироту при живих батьках і переживання матері солдата, який воює на Донбасі.

    Слухачі довго не відпускали пана Василя, розпитуючи про життя і творчі плани.

     

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше