• Пам’ятаймо...

    Пам’ятаймо... Пам’ятаймо... Пам’ятаймо...

     

    І знову за вікном місяць квітень. Все навкругицвіте і зеленіє – земля пробуджується від зими та холоду. Душа радіє і водночас сумує, бо ніколи нам не забутиквітень 1986 року. Тоді на нашу землю прийшла біда, про яку будемо пам’ятати не лише ми, але й наші діти. Чорнобиль…

    В кожного свої спогади про ту подію. Хтось був змушений назавжди залишити рідні місця, бо вони були не придатні для проживання через радіаційне забруднення. А інші в перших рядах рятували від цього лиха не лише рідну землю, а й увесь світ. Серед таких був читач бібліотеки-філіалу №10 Станіслав Іванович Хохлов, який у складі вертолітного загону спочатку допомагав гасити пожежу на ЧАЕС, а потім брав участь у побудові саркофагу, що накрив зруйнований в результаті вибуху атомний реактор.

    25 квітня в приміщенні книгозбірні відбулися зустрічі читачів ­ –п’ятикласників та дев’ятикласників БЗШ №5 із Станіславом Івановичем. Діти з перших вуст дізналися про трагедію мирного атома та отримали відповіді на свої запитання. Тим цінна ця інформація, бо отримана вона від безпосереднього учасника тих подій. Адже учасники заходу – це покоління, яке народилося через більш як десять років після аварії на ЧАЕС і навітьїхні батьки, на той момент були дітьми, тому не пам’ятають багатьох фактів тих квітневих днів. Ці діти прийдуть на зміну нам, їм розбудовувати незалежну Україну. Потрібно, щоб вонизнали про цю трагедію і зробили правильні висновки з помилок попередніх поколінь. А також пам’ятали про людей, які ціною свого життя та здоров’я захистили світ від катастрофи.

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше