• Талановита і щира Зірка Мензатюк

    Талановита і щира Зірка Мензатюк Талановита і щира Зірка Мензатюк Талановита і щира Зірка Мензатюк Талановита і щира Зірка Мензатюк Талановита і щира Зірка Мензатюк

    ЗіркаМензатюк – сучасна дитяча письменниця. Її книги мають заслужені міжнародні премії та виборюють першість у номінаціях «Книга року». У творчому доробку письменниці особливе місце займають казки. «Казка це зерно, яке завтра проросте», – впевнена письменниця. Проросте у душах читачів милосердям і добром. Літературні казки Зірки Мензатюк світлі, як і її душа. Вони ненав’язливі, сповнені фантазій і реальності.

    21 жовтня письменниця відзначає своє 70-річчя. Авторка відноситься до тих сучасних письменниць, які в своїх творах активно розвивають рідну мову і культуру.

    До ювілею письменниці в бібліотеці-філії №6 проведено День інформації «Коли ми розмовляємо рідною мовою, ми звучимо в унісон зі своєю землею».

    Для читачів − учнів 4-А класу Білоцерківської початкової школи №23 було проведено літературну мандрівку «Щедрі книжки Зірки Мензатюк». Бібліотекарка розповіла дітям про життєвий шлях письменниці, а також познайомила їх з захопливою трилогією «Таємниця козацької шаблі», книжками «Дике літо в Криму» та «Відчайдушні вершники», в яких за допомогою пригодницького сюжету розкриваються важливі історичні факти.

    Веселі витівки, чарівні персонажі та істинно українські мотиви − ці твори, як і в цілому творчість Зірки Мензатюк, мають яскраво виражений національний мотив.

    Годину-подорож за книгою Зірки Мензатюк «Київські казки» проведено для першокласників Білоцерківської початкової школи №23. «Київські казки» – це книга, яка об’єднує у собі 11 казок про Київ. Першокласники познайомилися з таємничим світом історії дивовижного Києва, насолодились красою бузкових кущів та квітучих каштанів, подорожували річкою Либідь, побували на горах Хоревиця та Щекавиця, пройшлися Андріївським узвозом, познайомились з одним із видів дерево-земляних оборонних споруд у вигляді довгих валів – Змієвим валом. Також залюбки прослухали казку «Небилиці про рукавиці».

    Для вихованців групи «Вишенька» ЗДО №27 «Намистинка» (вихователь Анастасія Сушкевич) фахівчині провели казкотерапію «Казковий світ Зірки Мензатюк». Дотримуючись меню, смакували українські страви разом із героями казок Олесею та Івасем: на перше – червоний борщ, який лікує і здоров’я додає; на-друге їли пшоняну кашу для росту, щоб березовою недругів пригощати; а на третє – сама полуничка-принцеса дітей пригощала. Ситно наївшись смачними казочками, малеча сперечалась: яка ж найсмачніша. Довго гомоніли і вирішили, що всі казочки мають свій особливий смак, бо українські страви найвишуканіші!

    В бібліотеці оформлена викладка літератури «Скарби Зірки Мензатюк». Книги Зірки Мензатюк вчать любити свій край і його дивовижну історію.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше