• Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк

    Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк

    Зірка Мензатюк – відома українська дитяча письменниця, казкарка, талановита журналістка, членкиня Національної спілки письменників України, володарка низки престижних літературних премій. В цілому творчість Зірки Мензатюк має яскраво виражений національний мотив. Авторка відноситься до тих сучасних письменниць, які активно популяризують рідну мову.

    З нагоди ювілею письменниці працівниці бібліотеки-філії №2 провели День інформації «Коли ми розмовляємо рідною мовою, ми звучимо в унісон зі своєю землею».

    Бібліотекарка Олена Буяненко підготувала для читачів – четвертокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 літературний портрет «Бачити світ очима дитини». Вчити мову може бути і смішно, і весело, і захопливо. В цьому переконалася малеча, ознайомившись із книгою «Чарівні слова. Казочки про мову». Під час заходу учні дізналися про незвідані таємниці рідної мови, погралися зі звуками, буквами та словами.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник запросила читачів – третьокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 на літературну кухню «Смачні казочки» за книгою Зірки Мензатюк «Зварю тобі борщику». Пані Світлана зачитала «смачні» казки з книги. Малеча дізналася чималоцікавого про страви української традиційної кухні, познайомилася з ними ближче, «відчула їх на смак». Дітлахам відразу захотілося разом з героями цих казок скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на столі, а й у казці.

    Для п’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №22 бібліотекарка Тетяна Матвієнко підготувала бібліографічний огляд літератури «Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк». Учні дізналися, що ім’я казкарки відоме далеко за межами Батьківщини, її книги друкувалися за кордоном у США, Словаччині та Польщі. Пані Тетяна ознайомила дітлахів із біографією та творчістю письменниці, переконала, дітей, що казки живуть скрізь – навіть у звичайних, на перший погляд, речах і подіях. А роздивитися їх допоможе Зірка Мензатюк. Прочитавши її книжки, можна стати справжнім чарівником.

    Якщо людина талановита, то талановита у всьому. Коли слухаєш казки Зірки Мензатюк, навіть, якщо ти давно не дитина, здається, роки втрачають владу над тобою: щира дитяча безпосередність, допитливість і віра в те, що ти все-все зумієш у цьому світі – настільки переконують у читача, що часто стають реальністю.

     

    Ірина Осіпенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше