• Казкові чари від зірки Мензатюк

    Казкові чари від зірки Мензатюк Казкові чари від зірки Мензатюк Казкові чари від зірки Мензатюк Казкові чари від зірки Мензатюк Казкові чари від зірки Мензатюк

    21 жовтня святкує 70-річчя відома українська письменниця Зірка Мензатюк. У межах Дня інформації «Коли ми розмовляємо рідною мовою, ми звучимо в унісон зі своєю землею», фахівчині бібліотеки-філії №4 сімейного читання завітали до п’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» на літературну годину, присвячену життю та творчості авторки.

    Захід розпочався з розповіді завідувачки бібліотекою Катерини Волинець про життєвий шлях Зірки Мензатюк. Вона акцентувала увагу на ролі письменниці в розвитку української дитячої літератури та її прагненні донести до юних читачів важливість любові до рідної землі, мови та культури. Твори Зірки Мензатюк вирізняються глибоким патріотичним змістом і неперевершеним умінням розкривати красу рідної природи через пригодницькі та казкові сюжети.

    Фахівчині книгозбірні провели огляд найвідоміших книг авторки: «Таємниця козацької шаблі», «Дике літо в Криму», «Відчайдушні вершники», «Макове князювання», «Український квітник», «Чарівні слова», «Як я руйнувала імперію» та «Ангел золоте волосся». Кожна з цих книг стала своєрідною подорожжю для дітей, під час якої розкриваються теми української історії, пригод і духовного зв’язку з рідною землею. Особливо вразила дітей історія з книги «Таємниця козацької шаблі», яка відкриває перед читачами захоплюючі пригоди, що перегукуються з історичним минулим України.

    Наприкінці заходу бібліотекарка Жанна Харченко прочитала одну з найзворушливіших історій «Казочку про голубів» зі збірки «Київські казки», у якій авторка через образи птахів доносить до читачів думки про мир, добро і любов до рідного краю. Голуби стають символом чистоти, надії та взаємодопомоги, а їхня історія навчає дітей емпатії та поваги до оточуючого світу.

    Також для найменших читайликів у книгозбірні відбулися захопливі голосні читання творів ювілярки, у яких взяли активну участь як діти, так і бібліотекарки Галина Чередник та Євгенія Ніколайчук. Малеча з ентузіазмом долучилася до читання та обговорення казок і оповідань письменниці.

    День інформації допоміг читачам не лише ближче познайомитися з творчістю видатної української письменниці, але й усвідомити значення рідної мови.

     

    Юлія Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше