• Відверта розмова про війну та патріотизм

    Відверта розмова про війну та патріотизм Відверта розмова про війну та патріотизм Відверта розмова про війну та патріотизм Відверта розмова про війну та патріотизм

    У бібліотеці ліцею-гімназії початкової школи №16 відбулася зворушлива зустріч, організована бібліотекарками школи та фахівчинями бібліотеки-філії №4 сімейного читання.

    До учнів 9-А та 9-В класів завітав учасник російсько-української війни, воїн 80-ї Галицької бригади десантно-штурмових військ, стрілець-зенітник, військовий медик Олександр Шкулій.

    Олександр є воїном з багатим бойовим досвідом. Він захищає Україну з 2015 року, зазнав поранень, проте з початком повномасштабного вторгнення у 2022 році, без вагань вступив до лав добровольців, продовжуючи боронити свою Батьківщину. Під час зустрічі воїн поділився з учнями своїм досвідом та історіями з фронту. Розповів про дружбу, підтримку та взаємну довіру між бійцями.

    Завідувачка бібліотекою Катерина Волинець презентувала присутнім альманах прозових та поетичних творів «Заріччя» літературної студії «Олександрійський бульвар» (керівниця − відома місцева письменниця Ганна Ручай), який нещодавно побачив світ. Чотири твори Олександра були включені до цієї збірки.

    Під час зустрічі військовий прочитав власні оповідання: «Про Іолаїв», «Перша надлюдина». Писати Олександр почав під час лікування в шпиталі та публікував твори на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук». Ці історії сподобалися його друзям та знайомим.

    Учні задавали питання та цікавилися всіма аспектами військового життя. Олександр порадив старшокласникам навчитися основам надання першої медичної допомоги. Ці навички можуть стати у нагоді в критичні моменти.

    Зустріч з Олександром Шкулієм допоможе підліткам глибше усвідомити реалії війни та значення справжньої героїчної боротьби за свободу і незалежність.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше