• Зустріч із захисником

    Зустріч із захисником Зустріч із захисником Зустріч із захисником

    З нагоди Дня захисників і захисниць України у бібліотеці-філії №6 відбулася година мужності «Сила духу, мужність і честь». У заході взяли участь читачі − учні 4-А класу Білоцерківської початкової школи №23 (класовод Олена Берегова).

    Бібліотекарки запросили на зустріч учасника російсько-української війни, воїна 80-ї Галицької бригади ДШВ, стрільця-зенітника – Олександра Шкулія.

    Завідувачка філією Надія Гаврилова наголосила, що сьогодні ми відзначаємо свято мужності, відваги та самопожертви, присвячене всім тим, хто щодня бореться за свободу і незалежність України. Учасники заходу мали унікальну можливість зустрітися з людиною, яка відчула тягар війни, і зараз знаходиться на шляху до відновлення після поранення. Ця зустріч − це шанс дізнатися більше про те, що таке справжня відвага, патріотизм і любов до рідної землі. Можливість почути історії, які надихають і навчають цінувати мир і захищати те, що є важливим для всіх українців.

    Олександр боєць за духом і воїн за покликанням. Захищав Україну під час АТО, був демобілізований. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, добровільно став на захист Батьківщини. У лютому 2024 року Олександр отримав важке поранення. Певний час перебував на лікуванні, реабілітації та згодом поповнив список резервістів.

    Зустріч проходила в режимі запитання – відповіді. Четвертокласників цікавили питання: чому Олександр вирішив стати військовим; яким був перший день на війні; чи важко було звикнути до життя на нулі; як справлявся зі страхами; чи пам’ятає перший бій з ворогом та багато інших.

    Багато цікавих і хвилюючих історій зі свого життя розповів воїн дітворі. Виявилося, що Олександр Шкулій є автором чотирьох творів, які увійшли до альманаху «Заріччя» літературної студії «Олександрійський бульвар». Він прочитав присутнім свою новелу «Шрами».

    Зустріч з воїном не залишила байдужим жодного з учасників заходу та подарувала впевненість, що Україна обов’язково переможе, бо має достойних нащадків козацького роду. Неоголошена війна стала для нас, українців, неабиякою перевіркою на мужність, витривалість, вірність та відданість державі.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць.

     

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше