• Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне або Свіжий погляд на один з історичних районів міста

    Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне  або  Свіжий погляд на один з історичних районів міста Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне  або  Свіжий погляд на один з історичних районів міста Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне  або  Свіжий погляд на один з історичних районів міста Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне  або  Свіжий погляд на один з історичних районів міста Заріччя, мій перший світе, де все найкраще, бо рідне  або  Свіжий погляд на один з історичних районів міста

    Наприкінці вересня у бібліотеці-філії №2 члени літературної студії «Олександрійський бульвар», яка працює у книгозбірні, представили свій новий альманах, присвячений рідному місту.

    Письменникам-аматорам, читачам й колегам студійці запропонували по-новому поглянути на той куточок Білої Церкви, який містяни називають Заріччям. Більшість авторів поезій та прози народилися та виросли на Заріччі, або нещодавно оселилися там. Тож захід перетворився на вечір «сімейних» спогадів.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник познайомила гостей із авторами оповідань, есеїв і віршів. Надалі літератори самі розповідали про твори, які увійшли до альманаху. З’ясувалося, що можна відчути красу рідного міста в кожній начебто непримітній вуличці зі старими будиночками й похилими парканами та кожному прадавньому гранітному виступі з тих, які ще залишилися на берегах Росі. І попри те, що студійці прожили на Заріччі багато років, вони не перестали вивчати своє місто й щоразу відкривати його наново, до чого й запросили учасників заходу.

    Керівниця студія Ганна Ручай розповіла про історію створення збірки, поділилася планами на майбутнє, адже в студійців ще багато задумів і цікавих ідей.

    Художниця Галина Невінчана, яка ілюструвала альманах, розповіла, що хоча й не жила на Заріччі, але в дитинстві перейнялася його особливою атмосферою, коли разом із батьком-художником ходила на етюди понад берегом, аж до урочища «Кошик». Романтичний настрій тих далеких літ вона передала в своїх акварелях і водночас зуміла відчути кожного автора та підкреслити його переживання своїм малюнком.

    Учасниця літературної студії Ольга Шинкаренко, вже знайома читачам завдяки своїй поетичній збірці «Тіні з води», прочитала декілька нових віршів. Її поезії спонукають до філософських роздумів про сенс буття.

    Затишними історіями, сповненими щирості, любові, доброти і мудрості, поділилася і завідувачка відділом комплектування та обробки літератури Білоцерківської централізованої бібліотечної системи Тетяна Ніконенко.

    Учасник російсько-української війни, воїн 80-ї Галицької бригади ДШВ, давній друга й читач бібліотеки Олександр Шкулій поділився цікавими та хвилюючими історіями, які надихнули його на твори, які увійшли до альманаху. Пан Олександр прочитав один зі своїх етюдів − «Степ», про шлях воїна неповторними херсонськими степами, які й досі пробуджують козацький дух предків.

    Приємним подарунком для учасників заходу стали виступи Євгенії Козяриної та Еріки Колесниченко, юних читачок бібліотеки, учениць Білоцерківської школи мистецтв №5 ім. С.Томащука. У їхньому виконанні прозвучали ліричні й патріотичні пісні.

    Бібліотекарки подякували всім, хто завітав на це маленьке свято та долучився до виходу цієї збірки, а також тим, хто згадав у ній добрим словом колишню стареньку «бібліотеку на Заріччі», в якій і «виросла» більшість авторів альманаху.

     

    Олена Буяненко.


     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше