• Бережімо мир на цій Землі

    Бережімо мир на цій Землі Бережімо мир на цій Землі Бережімо мир на цій Землі Бережімо мир на цій Землі Бережімо мир на цій Землі

    У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже нестабільність та насилля не просто лякають і знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…

    Саме тому, щороку 21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру, заснований у 1981 році на 55-ій сесії Генеральної асамблеї ООН як день відмови від насильства і припинення вогню у всьому світі.

    З нагоди Міжнародного дня миру працівниці філії №6 здійснили бібліотечний десант у 4-Б клас (класовод Світлана Гулюк) Білоцерківської гімназії − початкової школи №21 та провели свято «Діти України за мир».

    Під час інформаційного калейдоскопу четвертокласники дізналися про історію свята, про те, що невід’ємною процедурою цього дня є символічний «Дзвін миру», відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде всезагальний мир у всьому світі». Присутніх зацікавила інформація про те, чому посланцем миру є спорт, а символом миру є голуб.

    Учасники заходу уважно слухали біблійну легенду, в якій мова йшла про те, що коли після всесвітнього потопу Ной випустив голуба аби довідатись, чи спала вода на землі, птах, повернувшись, приніс оливкову гілочку, як свідчення благодатних умов для проживання. З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя. За іншою легендою бог війни Марс не зруйнував голубине гніздо. Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни, коли геніальний італієць Пабло Пікассо намалював емблему для учасників Всесвітнього конгресу. Це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілку.

    Злата Алексієнко, Анна Чередніченко, Соломія Пацеля взяли участь у поетичній замальовці «А слово мир барвисте й тепле».

    Дітлахам сподобалася творча майстерка «Голуб миру від краю до краю чорні хмари крилом розганяє», під час якої малеча виготовляла паперових голубів у техніці оригамі.

    На сьогодні для українців це свято є особливим. Сподіваємося, що символічні голуби миру, зроблені дитячими руками, сприятимуть здійсненню найзаповітнішої мрії кожного українця – якнайшвидше перемогти у цій кривавій війні.

     

                                                                                Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше