• Вічний світоч української літератури - Михайло Коцюбинський

    Вічний світоч української літератури - Михайло Коцюбинський Вічний світоч української літератури - Михайло Коцюбинський Вічний світоч української літератури - Михайло Коцюбинський

    У бібліотеці-філії №4 сімейного читання відбулася літературна година «І благословен я був між золотим сонцем і зеленою землею», присвячена 160-річчю від дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського.

    Захід провела бібліотекарка Світлана Могорит, яка ознайомила присутніх з життєвим шляхом та творчістю ювіляра. Присутні дізналися про ключові моменти біографії М.Коцюбинського, його вклад у розвиток української літератури та особливості його творчого стилю. Також увазі користувачів був представлений огляд літературних творів письменника, серед яких «Тіні забутих предків», «Fata Morgana», «Intermezzo», що стали справжніми літературними шедеврами.

    Окремо бібліотекарка звернула увагу на екранізації творів Михайла Коцюбинського. Вона розповіла про фільми, зняті за мотивами його книг, які здобули визнання не тільки в Україні, але й за її межами. Серед таких стрічок – «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, що стала культовою роботою в кіномистецтві.

    Пані Світлана підкреслила, що Коцюбинський не лише писав твори, а й активно боровся за права української нації та розвиток рідної мови. Ніби сьогодні звучать його палкі слова: «Будьмо передусім скрізь українцями – чи то в своїй хаті, чи в чужій, чи то в свому краї, чи на чужині. Хай мова наша не буде мовою, якою звертаються лиш до челяді... Хай вона бринить і розгортається в нашій родині, у наших зносинах товариських, громадських, у літературі – скрізь...»

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше