• Один з найоригінальніших українських прозаїків

    Один з найоригінальніших українських прозаїків Один з найоригінальніших українських прозаїків Один з найоригінальніших українських прозаїків Один з найоригінальніших українських прозаїків Один з найоригінальніших українських прозаїків

    17 вересня фахівчині центральної бібліотеки для дітей запросили користувачів взяти участь у літературній вітальні «Михайло Коцюбинський– геніальний український письменник».

    Захід був присвячений 160-річчю від дня народження письменника, перекладача, громадського діяча, класика української літератури − Михайла Коцюбинського.

    Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька познайомила читачів із віхами життя письменника, його світоглядом та творчістю Великого Сонцелюба. Саме так називали Михайла Коцюбинського за любов до життя, природи та людей. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з літературою, представленою на книжковій виставці «Напоєний соками багатющої землі своєї».

    Діти прочитали вголос оповідання «Маленький грішник» та взяли участь в літературній вікторині «Один з найоригінальніших українських прозаїків».

    Михайло Коцюбинський − один із тих письменників, з яким треба зростати від дитинства, бо він був патріотом, вболівав за свій край і народ понад усе, був готовим віддати йому всі свої сили, весь талант: «Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?»

     

    Світлана Шалагіна

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше