• Будеш батьку панувати, поки живуть люди

    Будеш батьку панувати, поки живуть люди Будеш батьку панувати, поки живуть люди Будеш батьку панувати, поки живуть люди

    У бібліотеці-філії №4 сімейного читання відбулася літературна година, присвячена 255-й річниці від дня народження видатного українського письменника Івана Котляревського – основоположника нової української літератури.

    Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла учасникам заходу про життя та творчість Котляревського, його значний внесок у розвиток української літератури та культури. Особливу увагу фахівчиня книгозбірні приділила творам письменника – «Енеїда» та «Наталка Полтавка». Пані Жанна підкреслила, що ці твори не лише свідчать про майстерність ювіляра, але й демонструють його глибоку любов до українського народу, знання історії і традицій.

    Бібліотекарка Світлана Могорит презентувала присутнім власноруч створений буктрейлер до книги «Наталка Полтавка», якій цього року виповнюється 205 років з дня видання. Ця п’єса є знаковою роботою в українській драматургії, яка й сьогодні залишається важливою частиною театрального репертуару.

    Також читачі із задоволенням переглянули уривок з відомого мультиплікаційного фільму «Енеїда». Екранізована поема перенесла їх у комічний світ героїв, який у поєднанні героїчного і народного гумору, підкреслив художній талант Котляревського.

    Присутні дізналися багато цікавих фактів про особисте життя письменника та взяли участь в обговоренні його творів.

     

    Юлія Харченко



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше