• Борщ єднає Україну

    Борщ єднає Україну Борщ єднає Україну Борщ єднає Україну Борщ єднає Україну Борщ єднає Україну

    Теплого осіннього дня до книгозбірні села Глибочка завітали найкращі господині на захід «Борщ єднає Україну», щоб поділитися досвідом традиційної найсмачнішої і найпопулярнішої страви − українського борщу.

    Бібліотечна фахівчиня пані Людмила розповіла, що українська кухня − символ національної гостинності, культурна спадщина українського народу. 1 липня 2022 року ЮНЕСКО внесло український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини.

    Бібліотекарка Алла Володимирівна відмітила, що кожна родина має свій рецепт приготування борщу, який передається з покоління в покоління, бо борщ – найдивовижніша страва у світі.

    Досвідчені господині поділилися своїми секретами приготування борщу. Учасниці заходу поповнили знання про цю страву та занотували рецепт борщу, який сподобався найбільше.

    Фахівчині книгозбірні пригостили присутніх смачним українським борщем з пампушками, салом, сметаною та часником. Післясмак заходу − новий досвід у приготуванні страв національної української кухні, гарний настрій та приємні емоції ще довго панували в бібліотеці.

    Тож шануймо наші українські страви, наш український борщ. Готуймо так, як любимо, як готували його у вашій родині бабусі та матусі. Бережіть і збагачуйте давні добрі традиції української кухні та передавайте їх із покоління в покоління.

     

    Людмила Поліщук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше