• Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця

    Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця Словесні кристали творчості Мирослава Дочинця

    3 вересня святкує свій день народження український письменник і журналіст Мирослав Іванович Дочинець. Пан Мирослав – член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьома  міжнародними, а також відзнакою «Золотий письменник України».
    З нагоди ювілею письменника працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для юних користувачів літературне знайомство «Словесні кристали творчості М.Дочинця». Від завідувачки книгозбірнею Світлани Линник діти дізналися, що пан Мирослав у дитинстві захоплювався книгою «Кленові листки» Василя Стефаника, дуже любив народні казки, витрачав перші зароблені гроші на книжки про пригоди та збирав власну дитячу бібліотеку зі стареньких, списаних книг.
    Бібліотекарка Олена Буяненко ознайомила маленьких читайликів з книгою «Напутні дари – для дітвори від карпатського мудреця Андрія Ворона», яка відкриває світ чудової живої природи, розповідає про захоплюючі пригоди і цікаві відкриття, народні звичаї та традиції, до скарбів духмяної української мови. Під час заходу дітлахи розмірковували над «напутніми радами-порадами Андрія Ворона», бо кожен із рядків цієї книжки цінний у своїй мудрості.
    «Ловець миттєвостей буття»… Під такою назвою відбулися літературні читання для членів клубу «Цікаве дозвілля».
    Уривки з творів «Многії літа. Благії літа», «Різнотрав’я», «Якщо послухати мудреців…», «Вічник» та «Криничар» переконали присутніх у тому, що твори «Закарпатського Сковороди» мають і філософський зміст, у них зібрана мудрість поколінь та розповіді людей про свою долю, про те, як чоловіки і жінки знайшли і створили себе у цьому світі.
    Книги Мирослава Дочинця можуть зачепити за живе будь-якого читача, бо кожен в якомусь із героїв пізнає самого себе або знайде до болю знайому ситуацію.
    Тож не баріться, завітайте до бібліотеки, щоб почерпнути краплинки мудрості митця тонкого слова Мирослава Дочинця.

     

    Світлана Линник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше