• Соняхи пам'яті

    Соняхи пам'яті Соняхи пам'яті Соняхи пам'яті Соняхи пам'яті Соняхи пам'яті

    В Україні щороку 29 серпня відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
    До Дня пам’яті захисників України у бібліотеці-філії №2 відбулася патріотична година «Соняхи пам’яті» для юних користувачів книгозбірні.
    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла дітлахам, що символом Дня пам’яті є сонях – квітка, що виросла на полях бою під Іловайськом, де в 2014 році сотні українських героїв поклали свої життя за незалежність України.
    Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які віддали свої життя за незалежність та свободу рідної країни.
    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про соняшник, як символ Іловайської трагедії, зачитала легенду про квітку Сонця. Юні патріоти пригадали народні повір’я про соняхи та продекламували вірші, присвячені пам’яті полеглих героїв.
    Бібліотекарка Ірина Осіпенко запропонувала юним читайликам намалювати соняхове поле, як  символ пам’яті жертв захисників, які загинули, боронячи країну від російських окупантів.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше