• Святий Спас - щедрі дари припас

    Святий Спас - щедрі дари припас Святий Спас - щедрі дари припас Святий Спас - щедрі дари припас Святий Спас - щедрі дари припас Святий Спас - щедрі дари припас

    Яблучний спас, або Преображення Господнє, за новим календарем відзначають 6 серпня. На Спаса літо зустрічається з осінню, цього дня у церкві святять яблука, груші, виноград, сливи.

    Під час етно-арт години «Святий Спас – щедрі дари припас» завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла юним читачам про історію, звичаї та традиції, пов’язані зі святами.Учасники заходу дізналися, що у слов’ян яблуня символізує достаток, крім того, яблука в народній творчості уособлювали вічну молодість і безсмертя, тож діти зачитали прислів’я та приказки про Спасівку. У казках багато сюжетів пов’язано із яблунею та яблуками. Саме тому під час святкового заходу не забули згадати і про книги, сюжети яких пов’язані із чарівним, наливним, золотим та медовим яблуком. Присутні ще раз перегорнули сторінки чарівних казок: «Гуси-Лебеді», «Білосніжка та семеро гномів», «Рум’яні яблука», познайомилися з книгою братів Капранових «Веселих свят» та прослухали і обговорили повчальну притчу «Хлопчик і яблуня».

    Бібліотечна майстриня Ірина Осіпенко запросила дітлахів власноруч «зібрати урожай». Малеча із задоволенням приступила виготовляти солоденькі кавунчики, жовтобокі грушки, соковиті яблучка та запашні сливи, щоб привітати рідних зі святом Яблучного Спаса і вручитиїм власноруч зроблений подарунок.

    А на згадку про свято Спаса бібліотечні фахівчині пригостили дітей дарами природи, які нам приніс Великий Яблучний Спас.

     

    Світлана Линник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше