• Сміємося, отже не здаємося

    Сміємося, отже не здаємося Сміємося, отже не здаємося Сміємося, отже не здаємося Сміємося, отже не здаємося Сміємося, отже не здаємося


    Український гумор та сатира повсякчас були для нас справжньою зброєю поряд із шаблею чи кулеметом, адже вони додають сил та настрою тим, хто ними володіє, допомагають вистояти у безвихідній ситуації та зміцнити бойовий дух. Висміяти ворога – хороша українська традиція. А посміятись над собою – велика моральна перевага.

    На початку квітня у бібліотеці-філії №2 відбулася зустріч членів клубів «Зарічани» та «Любисток» з поетом-гумористом, членом Національної спілки письменників України, лауреатом літературної премії ім. М.Сома Леонідом Гажалою.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла учасникам зустрічі про життєвий і творчий шлях письменника.

    «Мене цьому ніхто не вчив, не підказував. Я просто римував слова і старався менше афішувати свою писанину, боячись насмішок. Ще, може те, що я почав писати заслуга сотень і сотень книжок, які перечитав, починаючи з казок із першого класу. Читав усе підряд – книги, журнали, газети. Навіть, женучи в поле корову, брав з собою читання», – розповів Леонід Гажала.

    Присутні дізналися, що шлях до слави у пана Леоніда був тернистий, не завжди всі літератори хотіли визнавати творчий дар поета. Після армії, працюючи у Білій Церкві на початку 70-років, насмілився понести у літературну студію «Заспів»свої вірші. Але там один відомий літератор, який через багато років, підписуючи йому книгу, назвав Леоніда Йосиповича білоцерківським самородком, не сприйняв його творчості. Після його критики у пана Леоніда на довгі роки пропало бажання брати в руки перо. І лише у 1989 році вийшла його перша гумореска «Велика подяка». А вже після цього почали виходити віршовані збірки.

    Вже більше тридцяти років українці читають гуморески Леоніда Гажали, кожен знаходить у його творчості щось своє. Ось і члени клубу «Любисток»: Любов Татаркіна, Людмила Макаренко, Галина Пономаренко та Надія Линник із задоволенням декламували улюблені гуморески.

    Автор запропонував увазі учасників заходу свої кращі ліричні вірші та гуморески, пісні. А вдячні читачі реагували бурхливими оплесками та іскрометним сміхом.

     

    Олена Буяненко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше