• Про Крим мовою фактів і документів

    Про Крим мовою фактів і документів Про Крим мовою фактів і документів Про Крим мовою фактів і документів Про Крим мовою фактів і документів Про Крим мовою фактів і документів

    З нагоди Дня Автономної Республіки Крим у бібліотеці-філії №3 відбувся історичний діалог «Про Крим мовою фактів і документів». У заході взяли участь читачі – учні 7-А класу гімназії-початкової школи №15 (класний керівник Лариса Миколайчук). Метою розмови було пробудження в підлітків цікавості до живої історії та сприяння розвиту критичного мислення.

    Чи можна розповісти історію Криму за 40 хвилин? Вичерпно навряд чи, але коротко та цікаво – можна! Така непроста задача постала перед працівницями книгозбірні.

    Кримська земля з її вдалим географічним розташуванням, морем та м’яким кліматом завжди була і залишається ласим шматком для завойовників. Під час бесіди «Земля моя кримська, земля українська» присутні мали можливість дізнатися багато цікавого з історії та культури українського Криму та переглянути відео «Чий насправді Крим? Як це було?».

    Зацікавив семикласників літературний огляд «Крим у творах українських письменників», особливо інформація про те, як відвідини Криму вплинули на творчість українських класиків.

    Бібліотекарки презентували учасникам заходу кілька віршів Лесі Українки зі збірки «Кримські спогади». Згадали і про книгу відомої дитячої письменниці Зірки Мензатюк «Дике літо в Криму», у якій йдеться про продовження пригод героїв твору «Таємниця козацької шаблі», що входить до шкільної програми з української літератури.

    Захід допоміг читачам розібратись у складних політичних і соціальних питаннях сьогодення і запам’ятати – «Крим – це Україна».

     

    Наталія Добровольська.

     

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше