• Крим – край легенд

    Крим – край легенд Крим – край легенд

    Чимало доріг Криму ведуть з тисячоліття до тисячоліття. Багато міст та сіл пронизують час своїм існуванням, на їхніх вулицях простежується нашарування історичних епох. Так судилося долею… А скільки легенд та переказів плинуть над цією землею…

    Бібліотекар філії № 3 Юлія Сидоренко підготувала та провела бесіду «Крим – край легенд» для читачів – учнів БНВО «ЗОШ №15 ДЮСОК».

    Учасники заходу дізналися про появу в Криму племен таврів, кіммерійців, скіфів, сарматів, готів, гунів, половців.

    Цікавою була і розповідь бібліотекаря про заснування міст Пантікапей (Керч), Кирк-Ок (Бахчисарай), Херсонес (Севастополь).

    Більш детально Юлія Петрівна зупинилася на періодах грецької та італійської колонізації Криму, розповівши про мистецтво греків будувати кораблі, вміння вирощувати виноград, оливкові дерева та вправність генуезців продавати сіль, зерно, хутро, віск, мед з причорноморських районів.

    Зацікавила дітей інформація про першу пахлаву, яка була виготовлена за часів Османської імперії та згодом розповсюдилася по всьому світу.

    Діти взяли участь у вікторині «Що я знаю про пахлаву», переглянули відеоролики «Ластівчине гніздо в Криму», «Жива історія. Бахчисарай», «Воронцовський палац».

    Читачам були представлені казки кримських татар та книга відомого українського дитячого письменника Євгена Білоусова «Казки та легенди Криму».

     

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше