• Невмирущий символ України

    Невмирущий символ України

    1 січня виповнилося 115 років з дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Його ім’я вже давно стало символом жертовної боротьби за свободу української нації.

    Степан Бандера – видатна постать ХХ століття, людина-легенда, ім’я якої увійшло до історії українського народу, як невмирущий світлий символ України.

    Вшановуючи пам’ять цього видатного політичного діяча у бібліотеці-філіїсела Вільна Тарасівка для користувачів відбулася історична візитівка «Степан Бандера – борець за незалежність України».

    Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що у червні 1941 року керівництво крила ОУН, що було під орудою Бандери, проголосило у Львові Українську державу. Але оскільки нацистська Німеччина вже окупувала ці землі, Бандера був заарештований і провів три роки в німецьких тюрмах.З наближенням радянських військ у 1944-му Бандера знову очолив ОУН і залишився її керівником до останніх днів. Він був убитий у Мюнхені радянськими спецслужбами.

    Ім’я Степана Бандери і досі наводить жах на ворогів України. Саме тому радянська, а згодом і російська історіографія свідомо фальсифікує факти його життя і діяльності.

    Література, представлена на книжковій виставці «Степан Бандера – символ нескореної України», висвітлює героїчний шлях борця за волю і незалежність рідної землі. Його особистий внесок у національно-визвольний рух українського народу, значення політичної спадщини та ролі в національному і духовному відродженні Української держави.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше