• Сила Єдності

    Сила Єдності Сила Єдності

    22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 105 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

    22 січня для користувачів бібліотеки села Вільна Тарасівка відбулася година історичної правди «Велич України – в її Соборності». Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення Дня Соборності, а й ознайомилися з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «Живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

    Для шанувальників історії України в бібліотеці експонується книжкова виставка «Соборність України: віхи історії та урок майбутньому».

    Також цього дня громада села Вільна Тарасівка згадала земляка, загиблого на Сході України воїна Івана Войтенка, якому б цього дня виповнилося 49 років. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять односельця хвилиною мовчання.

     

    Лариса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше