• Павло Скоропадський: останній гетьман України

    Павло Скоропадський: останній гетьман України Павло Скоропадський: останній гетьман України Павло Скоропадський: останній гетьман України Павло Скоропадський: останній гетьман України Павло Скоропадський: останній гетьман України

    Після здобуття Україною справжньої незалежності і державного суверенітету ми нарешті маємо змогу по-новому подивитися на постать Павла Петровича Скоропадського – останнього українського гетьмана. Він належить до тих дійових осіб історії, навколо яких завжди точилися нескінченні дискусії, створювалися міфи і легенди. 
    Ким же він був насправді? Відповідь на це питання мали змогу дізнатися члени клубів «Зарічани» та «Любисток», завітавши до бібліотеки-філії №2 на годину історичної правди «Державотворча діяльність Павла Скоропадського» з нагоди 150-річчя від дня народження. Захід відбувся в рамках Дня інформації. 
    Під час історичного репортажу «Що встиг Скоропадський?» присутні ознайомилися із цікавими фактами життя нащадка славного козацького роду, талановитого військового і палкого патріота України, якому вдалося в надзвичайно важких умовах революції та громадянської війни провести фундаментальні державні реформи в Україні, зайнятися державним будівництвом молодої Української держави.
    Своїми поглядами на неординарну особистість поділилися члени клубу «Зарічани». Олександр Маковій наголосив, що Павло Скоропадський докладав всі можливі зусилля аби Україна залишалась незалежною суверенною державою, залишаючись патріотом своєї країни навіть у важких умовах еміграції. З розповіді Анатолія Медвідя учасники зустрічі дізналися, що Гетьман Української Держави Скоропадський неодноразово бував у Білій Церкві та залишив про наше місто згадки у своїх спогадах.
    Виставка-портрет «Павло Скоропадський: останній гетьман України» допомогла присутнім глибше дізнатися про видатного державного і політичного діяча, воєначальника, борця за відновлення незалежності України. 
    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше