• Любов до України словом передав…

    Любов до України словом передав… Любов до України словом передав…

    В ці, останні дні січня, виповнилось 130 років з дня народження найвідомішого українського поета ХХ століття Павла Григоровича Тичини.

    Літературна стежина «Любов до України словом передав» була проведена для читачів, членів клубу «Чарівна мить» філії №10 і відкрила для присутніх Тичину, якого знають всі, та Тичину непізнаного. З цікавими фактами біографії поета познайомила учасників заходу завідувачка Ганна Нагорна.

    32 збірки поезій створив Павло Тичина і деякі поезії прозвучали в залі. Присутні мали можливість ще раз почути живий голос класика (відеозапис вірша «Розкажи, розкажи мені поле…») та пригадати і прочитати вірші Павла Григоровича. Сподобалася відеопоезія «О панно Інно…» (твір читав Денис Попадюк).

    Рядки Тичини, сповнені музичного звучання, надихають сучасних авторів на створення пісень. Здивували і припали до душі пісні «Ви знаєте як липа шелестить…» та «Гаї шумлять..» у сучасному виконанні. Не могли не згадати і його муз – жінок, яких любив він, і які любили поета…

    Павло Тичина… І до сьогодні життя Кларнетиста хвилює, не залишає байдужим, адже суперечливих фактів з його біографії вистачить не на одну книгу. Читачі після отриманої інформації запитали і задумались – а чи можемо ми повністю відчути не лише радість, а й біль, сумніви в творах Тичини? Чи маємо право засуджувати Павла Григоровича в тому, що не зміг протистояти системі? Адже не дивлячись ні на що, він любив і оспівував Україну.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше